Nova IN magazin danas slavi svoj 3. rođendan, a iza novinarskog i reporterskog tima koji stvara ovaj magazin više je od hijadu emitiranih izdanja i bezbroj poučnih, zabavnih i zanimljivih priča.

Kamerom su prošetali kroz skoro svaki kutak Bosne i Hercegovine i redovno nas podsjećali koliko je Bosna i Hecegovina jedna uistinu prekrasna zemlja puna različitosti, ljepote i potencijala, a naši ljudi srdačni, topli i vrijedni domaćini. Priče o tradiciji, bh. običajima, zanatima, nesvakidašnjim zanimanjima, najpoznatijim, ali i manje poznatim jelima bosanskohercegovačke kuhinje postale su neoizostavni dio emisije. U okviru rubrike „Žarolije“ skuhano je bezbroj ukusnih i neobičnih jela.

Pred mikrofon magazina Nova IN stale su su brojne domaće, ali i strane zvijezde te ispraćeni svi važni događaji na showbizz sceni. Ekipa je izvještavala i sa svih važnih kulturnih dešavanja u zemlji, ali i regiji, te podržala brojne društveno odgovorne projekte. Zahvaljujući kvalitetnom i raznovrsnom sadržaju protkanom zabavnom, emocijom, toplim životnim pričama, reportažama iz svih dijelova svijeta, magazin Nova IN, osvojio je srca gledatelja i danas se nalazi u vrhu najgledanijih lifestyle i showbiz emisija u Bosni i Hercegovini. U sadržaju emisije svakodnevno uživa više od 100.000 ljudi, a samo u posljednih 30 dana magazin je dosegao preko milion gledatelja (izvor podataka: Audience Measurement). Pred novinarskom ekipom magazina Nova IN su novi izazovi i nove priče u kojima će ostati dosljedni sebi: biti vaša dnevna doza razonode i inspiracije.