Poznati zabavno takmičarski show "Survivor" uskoro stiže na Novu BH, a njegovi odvažni kandidati dovršavaju posljednje pripreme prije putovanja u Dominikansku Republiku koja će postati njihov novi dom tokom trajanja showa.

Okružen Atlantskim oceanom na sjeveru i Karipskim morem na jugu, Dominikanski tropski otočki raj ima oko 1.600 km obale i 400 km najboljih svjetskih plaža na kojima se nalaze brojna veličanstvena ljetovališta. S godišnjim prosjekom temperature od 26°C, Dominikanska Republika je najposjećenija turistička destinacija u Karibima, poznata po intrigantnoj historiji, bogatoj kulturi, egzotičnim palmama i kokosima, luksuznim hotelima i odmorištima te raznim mogućnostima za sport, rekreaciju i zabavu. No, ovaj karipski biser u sebi skriva netaknutu i zadivljujuću prirodu okruženu kristalno plavim morem, a upravo će takvu mikro lokaciju skrivenu od ostatka svijeta upoznati kandidati “Survivora” za vrijeme trajanja showa.

Odmak od modernog života i tehnologije mnogima je nezamisliv, no upravo će tako za vrijeme trajanja showa izgledati životi pustolovnih kandidata koji su prihvatili izazov da se spoje s prirodom i suoče s adrenalinskim testovima izdržljivosti i snalažljivosti, okruženi samo osnovnim uvjetima za život. Snalažljivost, motivacija te fizička i psihička izdržljivost kandidata bit će ključni faktori za uspjeh u showu, a osim individualnih i timskih izazova, kandidati će se morati suočiti sami sa sobom i s prirodom koja im u ovoj igri preživljavanja može biti najveći saveznik, ali i neprijatelj.
Od svog osnivanja 1997. ‘Survivor’ je produciran na 48 teritorija, postavši tako jedan od najvećih televizijskih fenomena u posljednjih 25 godina. Popularnost ovog formata koji je u vlasništvu medijske kompanije Banijay kontinuirano raste, a s 24 potvrđene produkcije prošle godine ostvario je najveći uspjeh dosad. Borba za preživljavanje samo što nije počela, a kako će se kandidati suočiti s prvim testom koji uključuje nepoznati teren, surove uvjete i odmak od svih savremenih pogodnosti saznat će se uskoro na Novoj BH!