“Zatočena između dva svijeta. Nije im bilo suđeno da budu zajedno… Jer između njih je… Pitanje časti i krvne osvete”

Zülüf (Almila Ada) čeka na smrt u napuštenom bunaru na vrhu planine. Niko ne zna gdje je bunar. Zülüf je zatočena duboko ispod zemlje, baš kao “Ciganka”. Ali njen život iz najmračnijih dubina spašava misteriozni mladić. Saznanje ko je mladić koji ju je spasio, izazvat će najveću traumu u njenom životu.

Njen spasilac je Kenan (Mehmet Ali Nuroğlu). Zülüf i Kenan glavne su uloge u turskoj dramskoj seriji “Konak osvete” (“Güvercin”).

Zülüf je nevjerovatno lijepa žena, magijom njene ljepote očarani su svi, pa tako i Kenan. Kenan ju je prvi put ugledao na rubu bunara, pod nevjerovatnim crvenilom zalaska sunca. Koljena su mu klecala, i izgubio je tlo pod nogama.

Zbog ubistva počinjenog prije petnaest godina, krv je raspršena po objema porodicama. Ali, ljubav će nadjačati sve i očistiti svaku kap krvi koja je preostala iz prošlosti.

Jedan od najpoznatijih povijesnih artefakata je mozaik “Ciganke”, star oko 2000 godina. Poznati mozaik porijeklom je iz antičkog grada Zeugma, što je danas na granici turskoga grada Gaziantep.

Priča o Ciganki doživjet će svoj novi život u ljubavnoj priči Zülüf i Kenana. Serija na živopisan način interpretira turske običaje i način života.

Režiju serije potpisuje Altan Dönmez, a scenario Halil Özer. Produkciju je radila Pastel Film, Yaşar İrvül i Efe İrvül. Snimanje serije je počelo 2019. godine u Gaziantepu, gdje se i odigrava cjelokupna radnja.

Osim glumaca u glavnim ulogama, Almile Ade and Mehmeta Alija Nuroğlua, glumačku postavu još čine: Nursel Köse, Menderes Samancılar, Devrim Saltoğlu i Toprak Sağlam.

Serija „Konak osvete“ s emitiranjem počinje 11. januara u programu Nove BH, od ponedjeljka do petka u 20.15 sati.