"Zovem se Kuzgun. Moja smrt je trajala tri dana, a ponovno rođenje dvadeset godina. Neko drugi bi na mom mjestu izbrisao prošlost. Ja sam je zakopao duboko u sebi, kako je nikad ne bih zaboravio. Dvadeset godina kasnije… Vratio sam se!"

Serija “Kuzgun” govori o čovjeku čiji je život ukraden i koji se vraća suočiti sa svojom prošlošću i velikom ljubavlju. Priča započinje Kugunovim planom osvete, čiji se život preokrenuo nakon što je njegovog oca zarobio i izdao njegov najbliži prijatelj tokom akcije hapšenja ozloglašenog šefa narko mafije. Čekao je dvadeset godina kako bi osvetio očevu smrt. Stiglo je vrijeme konačnog obračuna! Kuzgun se vraća u Istanbul i neće mirovati dok ne pronađe izdajnike. Na tom putu, Kuzgunova najveća podrška bit će njegova ljubav iz djetinjstva, advokatica Dila. Iako su odgojeni po istim principima i pripadali istoj društvenoj klasi, Kuzgun i Dila postali su dvoje vrlo različitih ljudi iz različitih društvenih slojeva. Kuzgun je preživio djetinjstvo ispunjeno bolom, traumom, samoćom i borbom, s druge strane, Dila je išla u najbolje škole i živjela lagodnim životom. Njihov ponovni susret otvorit će novu eru punu boli, ispita, nedaća, ali i nezaboravne ljubavi koja još uvijek živi u njima. Kuzgunovo putovanje za osvetom zbog ukradenog života i izgubljenog oca evoluirat će u njegov put da postane “najveći u Istanbulu”.

O seriji:
Nakon što njegov otac u obračunu s narko mafijom biva teško ranjen, Kuzgun s porodicom napušta Istanbul. Otac umire, a porodica se raspada kad nasilnici odvedu najstarijeg sina Kuzguna. Osmogodišnji dječak završava na ulici, snalazeći se sam. Tokom narednih dvadeset godina nadilazi sav bol i traumu svog djetinjstva, da bi se transformirao u savršeni mač osvete. Kuzgunu više ništa neće stati na put. On se infiltrira u mafiju Rifata, očevog najboljeg prijatelja koji ga je izdao, i ubrzo Kuzgun postaje dio mafijačkog klana. Sve ide po planu, dok ponovno ne sretne Dilu. Dila je Rifatova kći i Kuzgunova ljubav iz djetinjstva. Kuzgun joj je slomio srce svojim odlaskom. Dvadeset godina kasnije, Dila ne prepoznaje Kuzguna, ali osjeća neobičnu privlačnost. Ali, Kuzgun tačno zna ko je Dila. Pokušava biti ravnodušan prema njoj, ali stara iskra ljubavi ponovno će planuti. No, njihova veza ujedno postaje najveća Kuzgunova prepreka. Može li ova neraskidiva ljubav pobijediti njegovu žeđ za osvetom?
Ova nevjerovatna ljubavna priča dovodi Kuzguna i Dilu na opasan put, jer ih snage ljubavi i osvete lome i vode tamo gdje nisu željeli ići.
Serija „Kuzgun“ s emitiranjem počinje 30. novembra u programu Nove BH, od ponedjeljka do četvrtka u 21.00 sat.