Serija “Duhovi prošlosti” koju uskoro počinje na Novoj BH, je fantastična psihološka drama utemeljena na istinitoj priči.

Radnja je zasnovana na knjizi dr. Gulseren Budayicioglu, koju čine lista priča koje su različiti pacijenti dijelili s terapeutima. Ova adaptacija prati priču tri sestre – Safiye, Gulben i Neriman te njihovog brata Hana. Han je mlad zgodan i harizmatičan biznismen, no iznutra ispunjen bolnim uspomenama i tragedijom svoje porodice. Nakon povratka iz SAD-a, svoj život posvećuje sestrama i bolesnom ocu.
Safiye, kao glavna žrtva porodične traumatične prošlosti, pati od ekstremnog OKP-a, prisiljavajući se da sve očisti najmanje četiri puta sapunom, uključujući i vlastito tijelo, uzrokujući modrice na tijelu.
Gulben, koja još uvijek mokri svoj krevet čak i kao mlada žena, ovisna je o Safiye, koja joj cijelo vrijeme pokušava pomoći i ublažiti bol. Najmlađa Hanova sestra, Neriman, pati od astme i samoozljeđivanja, grebe se po koži sve dok joj jako ne prokrvari.
Han živi u svijetu svoje porodice, izoliran od bilo kakve društvene aktivnosti, sve dok jednog dana ne ugleda Inci. Tada po prvi put u životu, Han odluči potražiti vlastitu sreću. Za porodicu Derenoglu, koja svakodnevno živi “kao na iglama”, dolaskom Inci stvari će još više izmaći kontroli.
Serija „Duhovi prošlosti“ razlikuje se od tipičnih turskih dramskih zapleta i obiluje tajnstvenim poglavljima. Puna je uzbuđenja, drame i preokreta, a glumačka interpretacija gotovo je zadivljujuća.

Lik Hana utjelovio je Birkan Sokullu, jedan od najboljih turskih glumaca, a kojeg najbolje pamtimo po ulozi Kerima u seriji „Djevojka sa sela“ dok je uloga Inci pripala Farah Zeynep Abdullah, višestruko nagrađivanoj turskoj filmskoj i pozorišnoj glumici.

Iscjeljujuću dramu koja istovremeno uliva nadu, ali i propituje odnose u porodici ne propustite uskoro na Novoj BH.