Povodom Dana slobode medija, koji se obilježava 3. maja, Fakultet političkih nauka u Sarajevu, TV Novoj danas je uručio zahvalnicu za podršku u realizaciji prakse Odsjeka Komunikologija/Žurnalistika.

„Već četiri godine studentima otvaramo prozor u svijet televizije i pružamo im mogućnost da upotpune i prošire svoja teoretska i praktična znanja iz oblasti videotehnologije i proizvodnje medijskog sadržaja. Drago nam je da im možemo približiti njihove buduće karijere i prenijeti im praktično znanje i vještine potrebne za rad na televiziji. Ostajemo oprijedeljeni ulaganju naših resursa u studente i predani u educiranju mladih koji žele učiti, napredovati i tako se izboriti za svoje mjesto na tržištu” – istakla je Jasmina Demirović, glavna i odgovorna urednica TV Nove.

Unutar TV Nove studenti se imaju prilike upoznati s organizacijom rada televizijske kuće, procesom proizvodnje informativne emisije, ali i drugih televizijskih formata. Uz angažman stučnjaka televizijskog posla, studenti kroz obavljanje prakse imaju priliku steći i prva iskustva iz oblasti televizijske produkcije i tehnike te znanja iz oblasti odnosa s javnošću, kao i digitalnih medija.