TV Nova i ove godine je među tri najpoželjnija poslodavca u sektoru medija u Bosni i Hercegovini. Riječ je o priznanju kompanije Kolektiv – Mojposao.ba, koja već sedamnaest godina organizuje opsežno istraživanje tokom kojeg građani putem portala Mojposao.ba imaju priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.


„Sretni smo da je zadovoljstvo naših uposlenika prepoznato i cijenjeno na tržištu rada, a posebno u segmentu medijske industrije koja je izuzetno izazovna i dinamična. I dalje ostajemo posvećeni da svakodnevno stvaramo kvalitetne i stimulativne uslova rada, pozitivno i sigurno radno okruženje i njegujemo dobar odnos prema zaposlenicima – istakla je Dželila Čurt, direktorica TV Nove.

U dvomjesečnom istraživanju, ove godine nominirano je preko 500 kompanija koje su dobile preko 230.000 glasova. Istraživanje je provedeno putem online ankete na portalu MojPosao.ba.
Cilj projekta “Najpoželjniji poslodavac“ jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima te nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na ovaj način se kompanije dodatno motivišu da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, a ujedno se poboljšava imidž privatnog sektora kao poslodavca.