United Media, medijski ogranak United Grupe i vodeći multi-pay telekomunikacijski i medijski pružatelj usluga u jugoistočnoj Europi, izabran je od strane „Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i nauku“ (International Academy of Television Arts & Sciences') da bude dio selekcijskog procesa za „Međunarodnu nagradu Emmy®“ ('International Emmy® Awards').


Proces odabira za „Međunarodnu nagradu Emmy®“ dugačka je procedura s ocjenjivačkim povjerenstvima koja se sastaju na raznim lokacijama širom svijeta. Konačni kandidati za ukupno 15 kategorija bit će objavljeni u septembru, a pobjednici će biti otkriveni na dodjeli 50. ceremonije „Međunarodne nagrade Emmy®“, 21. novembra u New Yorku.
Po prvi put u regiji, Nova TV kao dio United Medije, 14. septembra u Dubrovniku će ugostiti polufinalno ocjenjivanje jedne kategorije globalno priznate nagrade.

Komentirajući ovaj prestižni poziv, glavna izvršna direktorica United Medije, Aleksandra Subotić izjavila je sljedeće; “Učestvovanje naše kompanije u procesu odabira kandidata za Međunarodnu nagradu Emmy® je veliko priznanje naše stručnosti u tom području te još jednom potvrđuje našu vodeću poziciju na medijskom tržištu jugoistočne Europe. Kao jedna od vodećih kompanija na ovom području; kreativna izvrsnost, visoki produkcijski standardi i stalna ulaganja u vrhunske televizijske sadržaje njeguju se na svim našim tržištima.“

Dražen Mavrić CEO Nove TV, najgledanijeg hrvatskog kanala, izjavio je; ”Biti lider, u dinamičnoj industriji koja se neprestano i brzo mijenja, velika je odgovornost. Učestvovati u procesu odabira Međunarodne nagrade Emmy® potvrda je da su naše vrijednosti i uloga međunarodno priznati’.

Victoriya Boklag, glavna izvršna direktorica i potpredsjednica marketinga i medija United Grupe te članica Akademije televizijske umjetnosti i nauke dodala je: “Počastovani smo pozivom Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i nauku da United Media igra važnu ulogu u ovom prestižnom takmičenju. Oduševljeni smo što smo domaćini vrhunskim svjetskim i regionalnim profesionalcima, okupljajući jedinstvenu kombinaciju talenta i stručnosti u prekrasnom Dubrovniku.”

United Media je produkcijski lider na regionalnoj razini, dok uživa značajnu ulogu i na globalnom nivou kroz isporuku više od 40.000 sati originalnog sadržaja kroz preko 50 televizijskih kanala, dopirući do tržišta od više od 40 miliona ljudi svake godine.