Ostvarena saradnja United Medije s Pulskim filmskim festivalom, a u Puli će United Media i Nova TV biti domaćin polufinalnog ocjenjivanja Međunarodne nagrade Emmy.

 United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi koja posluje u osam zemalja, najavila je medijsko pokroviteljstvo najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj – Pulskog filmskog festivala.

Novi je to doprinos kompanije, koja je prije tri godine dobila čast organizirati polufinalno ocjenjivanje jedne kategorije Međunarodne nagrade Emmy, u podizanju kvalitete produkcije i filmske industrije.

”Kao regionalni produkcijski lider United Media podržava sedmu umjetnost, te je saradnja sa ’71. Pulskim filmskim festivalom’ prirodan strateški korak. Osim toga, u Puli ćemo ove godine zajedno s Novom TV biti domaćini žiriranja za Međunarodnu nagradu Emmy na što smo također ponosni. Posvećeni smo produkciji visokokvalitetnog, originalnog i privlačnog sadržaja, te nas izrazito veseli što kroz ove saradnje možemo doprinijeti razvoju kreativne industrije”, rekla je Aleksandra Subotić, izvršna direktorica United Medije.

United Media produkcijski je lider koji godišnje proizvede više od 40 000 sati originalnog sadržaja, okuplja vrhunske profesionalce iz svijeta produkcije, što televizijske, što serijske i filmske, tako da je povezivanje s jakim filmskim festivalima te ostalim manifestacijama iz područja stvaralaštva, produkcije i kulture općenito, važna odrednica poslovanja kompanije.

Tanja Miličić, direktorica Pulskog filmskog festivala izjavila je: “Polaskani smo što je United Media u Pulskom filmskom festivalu prepoznala vrijednog partnera i što ćemo zajedno stvarati uvjete za još bolju vidljivost hrvatske filmske industrije te pružiti hrvatskim i regionalnim filmašima dodatnu priliku da u sklopu PulaPRO programa obogate svoje znanje i predstave pomno smišljene ideje.”

U sklopu saradnje Pulskog filmskog festivala i United Medije, najavljuje se i organizacija prestižne radionice razvoja scenarija za koju će uskoro biti objavljen i natječaj.

Pula će ove godine biti žarišna tačka i spoj brojnih snažnih i jedinstvenih  kreativnih energija iz različitih dijelova svijeta, ondje ćemo svjedočiti kvalitetnim produkcijama i projektima koji obogaćuju živote, zbližavaju i inspiriraju.