United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, postavila je Georgea Makrisa za programskog direktora na nivou grupacije.

Iza Makrisa je više od dvadeset godina iskustva u medijskoj industriji posebno u području poslovnog razvoja programske strategije, istraživanja i marketinga. Prethodno je bio na pozicijama direktora programa hrvatske televizije NOVA, direktora ukrajinske televizije 1+1 kao i na funkciji direktora istraživanja i strateškog razvoja RTL Hrvatska.

Prije dvije godine imenovan je za programskog direktora United Medije za Adriatic regiju. Zahvaljujući starteškom pristupu i postavljanju programskih šema kreiranih da sadrže najbolji odnos domaće produkcije i licenciranih svjetskih tv formata, sve televizije United Media u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini zabilježile su značajan rast gledanosti.

U Hrvatskoj je Nova TV već godinama najgledaniji komercijalni televizijski kanal, dok se u Srbiji NOVA S pozicionirala kao treći najgledaniji kanal. Nacionalni televizijski kanal Nova BH je najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini, dok je Nova M, nacionalni kanal u Crnoj Gori takođe u samom vrhu gledanosti.

Uz postojeće kanale, George će od sada biti odgovoran i za program United Media televizija u Grčkoj i Bugarskoj.

Aleksandra Subotić, izvršna direktorica United Media poželjela je Georgeu puno uspjeha na novoj poziciji: “Uspjeh koji je postigao kao i zavidno iskustvo u medijskoj industriji čine ga idealnim kandidatom za ovu poziciju. Zahvaljujući programskoj strategiji koju je implementirao u Adriatic regiji u posljednje dvije godine, naši mediji su se izdvojili na tržištu i zadobili veliko povjerenje gledalaca. Sa nastrpljenjem čekamo razvoj na tržištima ostalih zemlja”.

George Makris je izjavio: “Zaista sam počastvovan i ovo vidim kao jedan veliki izazov da doprinesem rastu i uspjehu naših medija u svim zemljama. Uzbuđen sam što ću biti u prilici da sarađujem sa talentovanim kolegama i što ćemo zajedno kreirati zanimljiv sadržaj za publiku širom jugoistočne Evrope”.

Makris je magistrirao B2B marketing menadžment. Radio je kao zamjenik direktora u AGB Nielsen Media Research kao i u kompanijama Ipsos i AC Nielsen EMEA.