Kompanija United Media potpisala je sa produkcijskom kućom Cobra Film poznatog srpskog glumca, reditelja i producenta Dragana Bjelogrlića ugovor o proizvodnji serije „Ja, Pink Panter“.

Serija nastaje po istoimenom romanu Olivere Ćirković, nekadašnje  reprezentativke Jugoslavije u košarci, koja je ušla u svijet kriminala i postala dio međunarodne kriminalne grupe „Pink Panter“ u Grčkoj.  Nakon hapšenja, provela je osam godina u najstrožijim grčkim zatvorima. U iskrenoj ispovijesti, ona opisuje sve likove i događaje koje je doživjela prije i nakon hapšenja.

Bjeloglićev rediteljski, scenaristički i producentski angažman na filmskim i TV ostvarenjima vrlo je cijenjen ne samo u regiji već u cijeloj Evropi. Pored toga što se potpisuje kao kreator nove serije, Bjelogrlić će biti i showrunner projekta, dok scenario piše Vuk Ršmović.

United Media i Cobra film do sada su zajedno proizveli serije Senke nad Balkanom 2, koje su na IMDB-u ocijenjene kao najbolja srpska serija svih vremena i Žigosane u reketu, a u ovom trenutku se snima i film “Lančana reakcija” o nuklearnom akcidentu u Vinči.

Razvoj originalne produkcije strateška je osnova razvoja United Media. Serije koje proizvodimo su najgledanije na teritorijama gdje se prikazuju i uspješno su plasirane na međunarodno tržište. Vjerujemo i da će nova serija koju radimo sa Bjeloglićem doživjeti veliki uspjeh. Tema je sama po sebi vrlo intrigantna i zanimljiva publici ne samo u regionu, već i u čitavoj Evropi.

Snimanje nove serije počinje sljedeće godine na lokacijama u Grčkoj, Srbiji ali i u drugim evropskim gradovima.

United Media je vodeća medijske kompanija u jugoistočnoj Evropi koja posluje u osam zemalja i u svom vlasništvu ima 6 nacionalnih televizija, 50 kablovskih kanala, 30 portala, osam štampanih izdanja i pet radio stanica.