Nevjerovatna porodična drama, priča o ljubavi i neraskidivoj vezi između majke i djeteta!

Nova BH na male ekrane donosi napetu tursku dramsku seriju s proslavljenom Nazan Kesal. Ovoga puta tumači ulogu bogate majke trojice sinova koja skriva mračnu tajnu svoje prošlosti. Upravo je njezina tajna pokretač svih veoma zamršenih zapleta i odnosa među likovima koje upoznajemo kroz seriju u kojoj ćemo vidjeti borbu majki za svoju djecu. U nastavku upoznajte likove!

AKČA (Merve Çagiran) – Efeova prava majka. Sa samo 17 godina zatrudnjela je s problematičnim Hasanom koji je zlostavlja. Odluči djetetu pružiti bolji život nego ga ona ima, pa ni ne znajući da je Asije Hasanova biološka majka, daje joj da posvoji dijete koje je rodila. Hasanu i svojoj majci Emine je, pak, rekla da je dijete u porođaju umrlo. Sada ima između 23 i 27 godina.

ŠULE (Ceyda Ates) ima od 24 do 28 godina, Ali Kemalova je supruga i Asijina snaha. Zato što nije imala djece, u dogovoru s Asije posvoji Efea, no kad rodi vlastito dijete, u dramatičnim prevratima želi se riješiti Efea. Svim se silama trudi spasiti svoj brak.

ASIJE (Nazan Kesal) ima od 50 do 55 godina, ima troje djece: Hasana, Alija Kemala i Murata. Hasan ima jednoga oca, a drugo dvoje djece drugoga. Svoje je prvo dijete Hasana od svih čuvala kao tajnu. No ta će joj tajna donijeti velike nevolje.

ALI KEMAL (Serhat Teoman) ima od 30 do 33 godine, Asijin je sin i Šulin suprug, kao i Efeov otac, ali zapravo mu je stric. Misli da je Efe njegovo dijete, pravi je salonski muškarac. Rano je sazreo jer je njegov otac napustio njihov dom. Iako Asija pokušava spasiti njegov brak, on se zagleda u zamamnu Šule.

HASAN (Ismail Hacioglu) ima od 30 do 35 godina, lopov je i prevarant, sve prljavštine okupile su se kod njega. Opsesivno je zaljubljen u Akču, Efeov je pravi otac, ali misli da je Efe mrtav. On je Asijin sin kojega je ona dala u sirotište. Kad izađe iz zatvora, kreće u potragu za Akčom.

EFE (Mehmet Emin Guney) je dijete rođeno iz nasilnog susreta Hasana i Akče… Akča ga je dala na posvajanje Asije. Obiteljski je mezimac, svi titraju nad njim. No to ne vrijedi za Šule.

MURAT (Kenan Acar) ima od 25 do 28 godina, mladi je gospodin u porodici i Asijinin najmlađi sin. Ne zna ništa o tajnama. U svakom je smislu Efeov stric.

MELEK (Selda Aktuna) ima od 45 do 50 godina, zna Akčinu i Efeovu priču… Stara je zaposlenica kućanstva i Asijina prijateljica u igri. Zna sve njezine tajne iz prošlosti.

EMINE (Nimet Iyigün) je Akčina majka, smutljivica od kojih 50 godina, toliko loša majka da je svoju kćer Akču spremna prodati Hasanu. Jedino što u životu cijeni jeste novac.

Novu tursku seriju “Dijete” gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 20:20 h u programu Nove BH!