Veliki svjetski TV format „Najveći gubitnik“ večeras u 21:30h počinje da se emituje na televiziji Nova. Prvi put u BiH, gledaoci će imati priliku da prate živote 16 ekstremno gojaznih takmičara, riješenih da nezdrave navike ostave iza sebe i izbore se za titulu „gubitnika“ i veliku novčanu nagradu, jer ko najviše izgubi - najviše i dobija!

Podijeljeni u dva tima, takmičari će se suočiti sa velikim izazovima, iscrpljujućim treninzima i posebnim režimima pravilne ishrane koji će pomjeriti granice njihove izdržljivosti i promijeniti im živote iz korijena. Prva nedjelja takmičenja donijet će burne emocije, mnogo suza i smijeha, straha i uzbuđenja.

Pravila su jednostavna – samo najodlučniji i najistrajniji u intenzivnoj borbi protiv kilograma će uspjeti da dođu do finala emisije koje ih očekuje nakon tri mjeseca. Pri okretanju zdravim životnim navikama, učesnici će pokazati takmičarski duh i motivaciju, ali – koliko će izdržati i da li će im međusobna borba otežati put do pobjede?

Emisiju će voditi glumica Hristina Popović, dok će u ulozi trenera takmičara biti popularna lica posljednje sezone emisije „Survivor“ i zaljubljenici u fitnes – Maša Kuprešanin i pobjednik sezone Stefan Nevistić. Podršku takmičarima pružat će i stručan tim ljekara i nutricionista, kao i tim psihologa.

Gledajte „Najvećeg gubitnika“ od ponedjeljka do četvrtka, u terminu od 21:30h na Novoj. Emisija je već globalni fenomen, prikazuje se u više od 200 zemalja svijeta i do sada ju je gledalo više od 100 miliona ljudi. Format „Biggest Loser“ kreirao je Endemol Shine North America, a distribuira ga Banijai.