„Najveći gubitnik“ je show u kojem učestvuje 16 ekstremno gojaznih osoba koje tokom takmičenja odbacuju loše navike, prihvataju zdrave i doživljavaju nevjerovatnu transformaciju koja će njihove živote promijeniti iz korijena. I ne samo to, na kraju puta ih očekuje i vrijedna novčana nagrada.

U potpunoj izolaciji, uz mnogo emocija – suza, smijeha, straha i uzbuđenja, svako od njih će pomjerati sopstvene granice izdržljivosti. Kroz tri meseca odbacivanja loših navika i nevjerovatnih transformacija, emisiju će voditi poznata glumica Hristina Popović.

Na putu do titule 8 muškaraca i 8 žena se uz stručan nadzor tima trenera, ljekara, nutricionista i psihologa takmiče ko će da izgubi najviše kilograma, dok u isto vrijeme prolaze kroz niz izazova, zadataka i prepreka.

Problem prekomjerne tjelesne težine pogađa sve veći broj ljudi širom svijeta. Po prvi put u historiji u svijetu sada ima više gojaznih nego neuhranjenih ljudi. Ova emisija je globalni fenomen, prikazuje se u više od 200 zemalja svijeta i do sada ju je gledalo više od 100 miliona ljudi.

Format “Biggest Loser” kreirao je Endemol Shine North America, a distribuira ga Banijai.