Mlada turska glumica Merve Çagiran, očarala je gledatelje svojim talentom u seriji “Dijete” u kojoj je utjelovila lik Akçe Jilmaz. Upoznali smo je kao požrtvovnu i dobru osobu koju je život spletom okolnosti odveo na svakakve puteve, ali daleko on onih idealnih.

U seriji ‘Dijete’ 28-godišnja glumica utjelovila je lik Akçe koja je kći majke prostitutke. Akça Jilmaz, je prava majka dječaka Efea oko kojeg se vrti cijela radnja. Sa samo 17 godina ostala u drugom stanju s problematičnim Hasanom Hasanom (Ismail Hadžioglu) koji ju zlostavlja pa odluči djetetu pružiti bolji život nego ga ona ima. Dijete daje na posvajanje bogatoj porodici. Nakon nekog vremena shvati da njezin sin nije na sigurnom pa u veliku porodičnu kuću ulazi kao dadilja i zbližava se sa sinom. Novoj gošći raskošne vile u posjedu porodice koja je posvojila Akčinog sina, pridružit će se i Hasan…

Merve Çagiran, rođena 1992. godine u Balikesiru, odrasla je u Izmiru gdje je završila i školu. Merve Çagiran, koja je glumu studirala u Kući umjetnosti i pred kamere stala u seriji Jedna Turska, 2018. osvojila je nagradu Zlatni leptir – najvažniju godišnju televizijska i muzička nagrada, poznata i kao turski Oscar, a dodjeljuje je turski dnevni list ‘Hurijet’.

Glumačku karijeru započela 2010. godine u seriji ‘Jedna Turska’, a nakon toga je uloge ostvarila i u brojnim drugim poput ‘Život u ruci’, ‘Različiti uzorci’, ‘Šefkatepe’, ‘Duše posvećene poretku’, ‘Očajnici’, ‘Velika osveta’ i ‘Mala nevjesta’. Godine 2014. je glumila u seriji ‘Odbjegle nevjeste’, a 2015. u seriji ‘Slatke male lažljivice’. Karijeru je nastavila razvijati sa serijama ‘Ljubav ne sluša, ‘Fi’, ‘Otkucaj srca’…

Prvo filmsko iskustvo Merve bilo je u filmu ‘Umjesto nas dvoje’. Nakon toga se 2015. pojavila u filmu ‘Naša priča’ te 2018. u filmu ‘Klub gubitnika’. Na Instagramu ima čak million i pol sljedbenika kojima pokazuje svoje zgode iz privatnog i poslovnog života.