Nova BH, najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini i ove godine donosi bogat novogodišnji program koji će već od popodnevnih sati u domove gledatelja donijeti prazničnu atmosferu, odličnu zabavu, sa mnogo humora, dobre pjesme i velikih zvijezda.


“Nova godina s Leom Kiš” je sjajna uvertira za novogodišnji program Nove BH, a od 14.30 sati Lea u raskošno dekorisanom studiju priprema brojna iznenađenja. Sjajni gosti, mnogo veselja, pjesme i plesa pravi su recept za dobro raspoloženje i oproštaj od 2019. godine.

Odmah nakon druženja sa Leom Kiš, slijedi novogodišnje izdanje Nova IN magazina koje će vas zanimljivim sadržajem i prazničnom atmosferom dodatno zagrijati za najluđu noć. Donosimo savjete kako spremiti bogatu novogodišnju trpezu koja će oduševiti i one sa najistančanijim ukusom.

Urnebesni humor uz neponovljive Fazlinoviće

Staru godinu, ispratit ćemo uz urnebesni humor koji nam donose popularni Fazlinovići. Nova BH, 31. decembra od 20 sati donosi dvije urnebesne epizode popularne serije „Lud, zbunjen, normalan“. Novogodišnja je noć i staro se društvance okuplja. Samir, koji u bijegu od policije nekoliko godina provodi u Hrvatskoj, vraća se u Sarajevo s planom da organizira novogodišnju zabavu na kojoj će zaprositi svoju novu djevojku. Spomenka se vratila u Sarajevo zajedno sa svojim zaručnikom Zlatkom. Informacija o njenom povratku toliko šokira Izeta da pada u nesvijest. Ne znajući za Zlatka, od Damira traži da istraži koji je razlog njenog povratka, a nada se da je razlog upravo on. Za organizaciju zabave zadužen je Samirov kum Muris. Međutim, Fazlinovići nisu pozvani na Samirovu zabavu. Fufe ima novi izum, patentira zimsko pivo.

Doček 2020. uz muzičko zabavni show na Novoj BH

Gledatelji Nove BH u Novu godinu zakoračit će i uz novogodišnju emisiju ‘I godina nova 2020.’ koja će objediniti omiljena i već dobro poznata lica s ekrana. Ivica Zadro će se već tradicionalno pojaviti u ulozi najpoznatijeg televizijskog barmena uz najzabavniju ekipu koju čine Srećko (Žarko Potočnjak), Pišta (Slavko Pintarić), Policajac (Tomislav Štriga), Roman (Damir Mihanović Ćubi) i Doline (Branimir Vidić). Njima će se pridružiti i glumci iz omiljenih serija ‘Na granici’ i ‘Drugo ime ljubavi’ koji će se pobrinuti da gledateljima omoguće vrhunsku zabavu, a oduševit će ih brojni zabavni skečevi koje su pripremili Asim Ugljen, Petra Kraljev, Jagoda Kumrić, Mario Valentić, Elvira Aljukić i Nermin Omić.

Doček 2020. na Novoj BH bit će upotpunjen muzičkim hitovima najpopularnijih izvođača među kojima će se naći Jasmin Stavros, Nives Celzijus, Novi fosili, Željko Bebek, Indira, Minea, Gazde, Maja Šuput i Jelena Rozga.

 

Grandovo narodno veselje iza ponoći

Najluđa noć će, i nakon što sat otkuca ponoć, biti u znaku vrhunske zabave, jer gledatelje Nove BH očekuje višesatno „Grandovo narodno veselje“. Najveće zvijezde regiona će zasigurno gledatelje držati budnima i veselima do sitnih jutarnjih sati.

I ove godine pod dirigentskom palicom Saše Popovića spletove starih dobrih hitova, ali i izvornog narodnog melosa snimili su sve same legende narodne muzike: Lepa Lukić, Enes Begović, Snežana Đurišić, Vesna Zmijanac, Goca Lazarević, Ana Bekuta, Lepa Brena, Radiša Urošević, Džej Ramadanovski, Ljuba Aličić, Saša Matić, Marinko Rokvić, Neda Ukraden, Goca Božinovska, Beki Bekić, Mira Škorić i mnogi drugi.