Na ekrane Nove BH večeras stiže još jedna turska uspješnica. Riječ je o seriji "Ambasadorova kći" (Sefirin Kizi), a gledatelje će još jednom osvojiti poznata glumica Neslihan Atagül koju smo upoznali u prethodnim turskim uspješnicama na Novoj BH. Osim nje, male ekrane, ali i srca mnogih gledateljica ispunit će i slavni glumac te književnik Engin Akyürek.

Engin je rođen u Ankari prije 39 godina, a interes za glumu počeo je pokazivati u srednjoj školi. Na televiziji se prvi put pojavio u showu “Stars of Turkey” 2004. godine u kojem je pobijedio, a koji ga je ujedno i vinuo u zvijezde te označio početak uspješne glumačke karijere. Njegova prva uloga bila je u televizijskoj seriji “Yabanci Damat”, ali ona koja ga je učinila još popularnijim bila je u turskoj drami “Fatmagul’un Sucu Ne” i nakon toga uloge su se zaredale jedna za drugom.

“Za mene postoje dva razdoblja. Prvo je vezano uz početak glume u kazalištu u Ankari, odmah poslije završetka fakulteta. Drugo je ono nakon što sam došao u Istanbul i kročio u showbiznis. Ušao u TV produkciju. Dosta je zanimljivo kako sam tamo stigao. Prijavio sam se na talent show i otuda se razvijalo. Stvari su se dogodile, jednostavno su se dogodile. Gluma je vrlo emocionalna stvar. Zato joj pristupaš iz rakursa lika, pitaš se ‘koga to igram’ ili ‘šta je to što ja trebam predstavljati’, šta ga pokreće. Ko su, šta ih motivira, što su im slabosti, koje su im strasti’, objasnio je glumac koji je upravo zahvaljujući seriji postao popularan i van svojih granica u intervjuu za magazin Kisaca Sinema.

U nešto drukčijem izdanju, ovog ćemo ga ponedjeljka upoznati i u novoj seriji “Ambasadorova kći”. Gledatelji će svjedočiti pokušajima ambasadorove kćeri, predivne Nare (Neslihan Atagül Doğulu) i mladog Sandžara (Engina Akyureka) da pronađu snagu u sebi kako bi napokon, nakon mnogo godina razdvojenosti, pobijedili životne okolnosti i pronašli put jedno do drugoga. Njihova mladenačka ljubav naprasno je bila prekinuta, ali je ostavila neraskidiv trag. Godinama kasnije jedna velika tragedija ponovno ih na kratko spoji, ali životni putevi su nepredvidivi pa se tako i na njihovom nađu nove prepreke.

Novu tursku uspješnicu “Ambasadorova kći” ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu, premijerno na Novoj BH!