Nakon sezone sjajnih medicinskih savjeta u emisiji “Zdravi sa dr Katarinom Bajec”, njen novi autorski projekat nosi naziv “Zdravo misli”. Emitirat će se od 27. septembra, nedjeljom u 12 h, i bit će potpuno drugačije i dinamičnije od onog što smo već imali priliku gledati.

Kroz razgovore sa ljekarima i poznatim ličnostima, dr. Katarina Bajec donosi nam priče o zdravlju, razotkriva mitove i zablude o medicinskim činjenicama, predstavlja najnovije svjetske trendove, ali i donosi savjete za ljepotu i zdrav život.

“Ono najvažnije što možemo da uradimo jeste da naučimo da zdravo mislimo. Zato se emisija i zove baš tako, a podijeljena je na različite segmente, tako da se družimo i sa ljekarima, i sa javnim ličnosti, ali i razbijamo neke uvriježene mitove i zablude o zdravlju, a usput pratimo i svjetske trendove”, objašnjava dr. Bajec.

Prvi segment emisije je „U viziti sa“,  u kojem će Katarina razgovarati sa ljekarima u vezi s određenom temom, ali uz kombinaciju najnovijih vijesti iz medicine, objašnjenih uz ilustracije i dodatne analize.

Rubrika “Razotkrivanje”,  kako i sam naziv kaže, razotkriva neke najčešće mitove, zablude, mišljenja o nekoj zdravstvenoj (medicinskoj) činjenici u formi kratke rubrike, dok rubrika “Gost ima riječ” okuplja poznate ličnosti s kojima dr. Bajec razgovara o različitim temama.

Prvo izdanje emisije „Zdravo misli“ ne propustite u nedjelju, 27. septembra u 12 sati na Novoj BH.