Najgledaniji zabavni show u Bosni i Hercegovini „Zvezde Granda“ 5. novembra vraća se na Novu BH sa svojom šesnaestom sezonom u kojoj će se mnoštvo talentiranih kandidata iz cijele regije predstaviti u takmičenju i boriti za laskavu titulu „Zvezde Granda“.

Osim novih kandidata koji su spremni zapaliti veliku pozornicu i oduševiti publiku, novost šesnaeste sezone je da kandidati više neće biti sakriveni zavjesom i od prvog pojavljivanja žiri će ih moći vidjeti. Također, u novoj sezoni neće biti produkcijskog žirija u kome su Mili i Snežana, već oni postaju ravnopravni članovi stručnog žirija.

„Produkcije nema, njih osmoro su ravnopravni, sada imamo osam tastera, ukoliko kandidat dobije pet „DA“, prolazi dalje. Osim toga, kandidat koji dobije pet glasova može da bira mentora, s tim što mentor može da ih odbije. To je klasični prvi krug, da se raspodijele kandidati“, rekao je Saša Popović.

Audicije za novu sezonu showa „Zvezde Granda“ su tokom ljeta održane u Bosni i Hercegovini, Sjevenoj Makedoniji, Srbiji, a prvi put ove godine potraga za muzičkim talentima nastavljena je i u Zagrebu te glavnom gradu Crne Gore, Podgorici. Broj prijavljenih kandidata u sezoni 2022/2023. je 7.000 što je rekordna brojka prijavljenih od početka emitiranja showa.

Uspjeh Bosanaca i Hercegovaca u ovom showu je dominantan, a prema riječima Saše Popovića, brojni kvalitetni kandidati iz BiH stižu i ove godine na veliku scenu da pokažu svoj muzički talenat.

„Imamo dosta dobrih takmičara iz BiH i u ovoj sezoni, a siguran sam da će ih barem trećina biti u finalu, možda i polovina. Vidjet ćemo kada dođemo do finala.“

Čak osam puta, titula „Zvezde Granda“ pripala je upravo takmičarima iz naše zemlje. Amar Jašarspahić, Mirza Selimović, Haris Berković, Ibro Bublin, Anid Ćusić, Džejla Ramović, Mahir Mulalić i Nermin Handžić zasluženo su odnijeli pobjede u prethodnim sezonama i nakon showa ostvarili velike uspjehe u karijeri.

Dok će osmočlani žiri suditi kandidatima iz cijele regije, uigrani voditeljski dvojac Sanja Kužet i Voja Nedeljković pobrinut će se da atmosferu u studiju začine smijehom, pozitivom i veseljem te da kandidatima pred nastup umanje tremu kako bi se pod svjetlima reflektora pokazali u svom najboljem izdanju.

„Ekipa je na broju, svi smo na svojim pozicijama, vrlo raspoloženi za rad i pronalaženje nove zvijezde. Opet sve to uz naš prepoznatljiv humor i zabavu. U okviru prvog kruga, akcenat smo stavili na takmičare, kojih je preko 200. Neki su prvi put u showu, a ima i onih iskusnijih sa kojima smo se nekada ranije družili. Naravno, cilj je i dalje isti, osvojiti mentora koga želite i značajno napredovati za sljedeću fazu takmičenja. Najboljima je to i pošlo za rukom.“ – dodaje Sanja Kužet.

Ne propustite prvu emisiju šesnaeste sezone najgledanijeg zabavnog showa Zvezde Granda” u subotu, 5. novembra u 20 sati na Novoj BH!