Popularnu tursku glumicu, Dilan Çiçek Deniz upoznali smo u ulozi Ruje u novoj turskoj seriji "U plamenu".

Ona je samouvjerena, odlučna, sa samo sedam godina učila je napamet Čehova, sama je učila engleski, sa 14 upisala se na konzervatorij, piše poeziju, a u novoj turskoj seriji “U plamenu”, Dilan Çiçek Deniz glumi bogatašicu Ruju koju mrzi cijeli Istanbul.

“Oduvijek sam bila takva, sve me zanimalo. Možda su to posljedice činjenice da sam jedino dijete u porodici. U početku sam samo željela biti zauzeta, ali poslije mi se sve što sam radila toliko sviđalo da sam počela posvećivati sve više vremena svojim hobijima. No zbog haosa, užurbanog načina života i stalnog trčanja izgubila sam sebe. Shvatila sam to na vrijeme pa sam stala na kočnicu” – govori Dilan koja je, prema mišljenju mnogih, jedna od najljepših turskih glumica nove generacije. U dobi od devete do jedanaeste godine pisala je haiku pjesme koje su poslije prerasle u knjigu.

Oduvijek je, kaže, voljela sve vrste umjetnosti.

“Činjenica da su moji roditelji učitelji potaknula me da pišem pa se nekako razvila ljubav prema književnosti. U devetoj godini probudila se u meni želja za pisanjem pjesama. Već sa 15. godina sakupila sam sve pjesme na jedno mjesto i objavila knjigu. Za mene je to bilo nevjerovatno iskustvo. I sada se trudim pisati jer vjerujem u iscjeliteljsku moć pisanja.”

Dilan Çiçek Deniz će nam u ulozi Ruje pokazati kako je to skinuti ružičaste naočale i suočiti se sa stvarnošću koja nije tako blistava kao ona na koju je navikla.