U popunjavanju novootvorenih radnih mjesta uvijek se najprije okrećemo internom tržištu rada i nastojimo postojećim zaposlenicima pružiti priliku za razvoj karijere u području u kojem su iskazali potencijal, znanje i ambicije za rast. Kada interno napredovanje nije najbolji izbor okrećemo se otvorenom tržištu u potrazi za kandidatima:

  • koji vjeruju u svoj potencijal i žele raditi u okruženju gdje će učeći od iskusnijih kolega potencijal pretvoriti u vještinu
  • koji vole raditi, svestrani su, fleksibilni i spremni pomoći kolegi
  • osobama kod kojih ćemo prepoznati entuzijazam i utemeljenu ambiciju
  • osobama koje mogu odgovorno obavljati svoj posao i pri tome se dobro zabavljati

Zainteresirani ste za posao na Novoj BH? Pošaljite nam svoj životopis na [email protected].  Spremit ćemo ga u našu internu bazu te vas kontaktirati ukoliko se otvori odgovarajuća prilika.

+ PROCES ZAPOŠLJAVANJA

Potrebe za novim zapošljavanjima definiraju se na osnovu poslovnih planova i planiranog dugoročnog rasta i razvoja.

U potrazi za odgovarajućim kandidatima najprije se obraćamo internom tržištu rada. Privlačenje i prepoznavanje mladih potencijala te njihov razvoj kroz sudjelovanje na specifičnim projektima i suradnju s iskusnim kolegama temelji su uspješnog rasta Nove TV.

Otvorena radna mjesta objavljujemo na našim internetskim stranicama otvorena radna mjesta, a potencijalno interesantne kandidate uvijek tražimo i među otvorenim prijavama pristiglim poštom ili e-mailom na [email protected].

Nastojimo također zaposlenike uključiti u proces potrage za novim kolegama pa tako potičemo i cijenimo njihove preporuke. Dosadašnja je praksa pokazala da interno preporučeni kandidati izvrsno odgovaraju našim potrebama, ne samo u znanjima i vještinama, već prije svega u odgovornom i istinski motiviranom stavu premu poslu.

Od novih zaposlenika očekujemo jasno definirani doprinos u terminima traženog iskustva, znanja i potencijala za daljnji rast.

Proces odabira sastoji se od intervjua i testiranja stručnih znanja. Kandidate procjenjujemo prema posjedovanju kompetencija potrebnih za kvalitetno obavljanje konkretnog radnog mjesta, a posebnu pažnju posvećujemo procjeni njihovih ambicija i motivacije.

Smatramo da smo uspješno proveli proces zapošljavanja kad znamo da se našem timu pridružio kvalitetan kandidat koji na Novoj TV vidi izazov i priliku za dugoročni razvoj karijere.

+ PISANJE ŽIVOTOPISA?

Kad pripremate životopis kojim ćete se prijaviti na otvoreno radno mjesto na Novoj TV, svakako dobro proučite što tražimo. U oglasima za slobodna radna mjesta trudimo se direktno i otvoreno prikazati sve aspekte posla, okruženje u kojem se posao obavlja, glavna zaduženja i odgovornosti, kao i obavezna i poželjna znanja i vještine.

U vašem ćemo životopisu tražiti:

  • Konkretne odgovore na konkretne zahtjeve radnog mjesta: životopis treba sadržavati kratak i jasan opis vašeg iskustva, znanja i vještine. Iskustvo je sve što ste radili, od honorarnih i studentskih poslova do posla ‘iz radne knjižice’. Ukoliko imate određena znanja, a niste ih stekli kroz rad već kroz hobi ili edukaciju, neka vaš životopis svakako govori i o tome.
  • Trud i interes: sadržaj je svakako bitniji od forme, ali neuredan dokument pun pravopisnih i gramatičkih grešaka zaista otežava razumijevanje sadržaja. Svako radno mjesto na Novoj TV zahtjeva odgovornost, pouzdanost i brzinu reakcije. Pokažite da ste spremni zadovoljiti tim zahtjevima već u pripremi životopisa.

Sve ostalo, pokazat ćete nam na razgovoru za posao.

+ PRIPREMA ZA INTERVJU

Ključni dio procesa odabira je razgovor za posao koji priprema i provodi odjel upravljanja ljudskim resursima.

Tijekom razgovora imat ćete priliku prikazati što možete i znate, ali i što želite. Pitanja koja će vam biti postavljena obuhvaćat će razne detalje iz vašeg dosadašnjeg radnog iskustva, hobija i dodatnih aktivnosti koje ste naveli u životopisu, školovanja te poznavanja određenih alata i tehnika. Kako razgovor ne bi bio samo formalno ponavljanje životopisa od vas će se tražiti konkretni primjeri koji prikazuju što ste radili, s kime ste surađivali, kako je tekla suradnja, na kakve ste probleme nailazili i kako ste ih rješavali, što ste naučili i u čemu ste bili posebno uspješni.

Tijekom intervjua također ćete dobiti niz informacija o Novoj TV, poslu za koji ste zainteresirani i okruženju u kojem se posao odvija. U potrazi za idealnim kandidatom tražimo osobu koja će se uklopiti u organizacijsku kulturu Nove TV i kojoj će Nova TV pružiti uvjete za razvoj kakve želi i očekuje od poslodavca. Vrlo nam je važno s budućim zaposlenicima postaviti temelje otvorene suradnje i komunikacije. Tijekom razgovora za posao postavljamo temelj takvog odnosa te ćemo vam iskreno i otvoreno prezentirati sve, od elemenata zbog kojih mislimo da smo najbolji poslodavac, do elemenata za koje sumnjamo kako bi mogli negativno utjecati na vaše želje i ambicije.

Razgovor završava vašim pitanjima. To je prilika da nas pitate sve što vas zanima o poslu, o budućim planovima, o karijeri, o međuljudskim odnosima, o uvjetima rada… Pitajte što god vas zanima, u konačnici, vaša pitanja pokazuju i potvrđuju interes za rad na Novoj TV.