NOVA BH je komercijalna televizija u BiH sa nacionalnom frekvencijom i članica je portfolija grupacije United Media.

Programski i produkcijski tim Nove BH strateški je odredio pravac najmlađe komercijalne televizije u BiH sa nacionalnom pokrivenošću i nesumnjivo će odgovoriti svim izazovima koje donosi nova era televizijske industrije. Nova BH u eter je startala u oktobru prošle godine te je ostvarila izvanredne rezultate na medijskoj sceni i u rekordnom roku se pozicionirala kao najgledanija televizija u državi.

Izvor: Audience Measurement
SHR 10,31%

Period: 01.01.2019. do 30.11.2019.
Target:  18-54

Nova BH u maju 2019. godine predstavila je i nezavisni Informativni program, u čijem središtu se nalazi centralna informativna emisija Dnevnik, koja konceptualno i sadržajno primjenjuje najviše profesionalne i etičke standarde u pripremi i produkciji vijesti. Svaka priča utemeljena je na nepristranim i vjerodostojnim činjenicama oslobođenim od bilo čijeg utjecaja. Emitiranje Dnevnika Nove BH realizira se iz novog, većeg, inovativnijeg i tehnološki najsavremenijeg studija koji se prostire na 250 kvadratnih metara, a u čijem središtu su dva videozida sa integriranim grafičkim rješenjima posljednje generacije. TV studio čine i vrhunske HD kamere sa pratećom opremom, specijalno dizajnirana i namjenski napravljena rasvjeta. Uporedo s novim studijem, kreiran je i Newsroom koji novinarima omogućava najbrži pristup najnovijim informacijama i saradnju sa svjetskim news agencijama. Pored centralne informativne emisije Dnevnik Nove BH, koji se emitira svakoga dana od 18.30, pregled najvažnijih informacija iz zemlje i svijeta gledatelji mogu pratiti i u Vijestima, svakoga dana od 15.40.

U segmentu sportskog programa, Nova BH gledateljima pruža najatraktivniji sportski sadržaj. Tako će u naredne tri godine Nova BH prenositi sve za BiH važne nogometne sportske događaje, a prije svega utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. koje će se igrati u 12 evropskih gradova i koje će biti ekskluzivno emitirano na Novoj BH. Na našem kanalu gledatelji mogu uživati i u kvalifikacijskim utakmicama naših susjeda, nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije za EURO 2020. Ekskluzivno prenosimo i kvalifikacije Zmajeva za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, kao i novu sezonu najelitnijeg evropskog nogometnog takmičenja Lige prvaka, ciklus 2018-2021. Na proljeće 2020. gledatelje očekuju i prijenosi utakmica Lige nacija, koji su odlična uvertira za Evropsko prvenstvo u junu naredne godine. Bit će to prava sportska čarolija koja će proputovati kroz 12 evropskih gradova, a koju će gledatelji moći ekskluzivno pratiti u našem programu.

U pomno biranoj programskoj shemi ističe se i bogat serijski program, među kojima se izdvajaju serija “Na granici” i humoristična serija “Lud, zbunjen, normalan”, kao i popularni zabavni formati, kao što su “Supertalent”, “Zvezde Granda”, “Praktična žena”, “Mr. Kitchen” i “Nikad nije kasno”.

MISIJA
Nepristranom i vjerodostojnom informacijom raditi za dobrobit građana i gledatelja te vrhunskom zabavom obogatiti njihove živote, pružajući razonodu i inspiraciju.

VIZIJA
Biti najsnažniji i najrespektabilniji TV kanal u zemlji

VRIJEDNOSTI
Snažna i društveno odgovorna
Relevantna i vjerodostojna
Dinamična i kreativna