TV Nova je članica portfolija grupacije United Media, vodeće medijske platforme u jugoistočnoj Evropi te najmlađa komercijalna televizija u BiH s nacionalnom pokrivenošću.

Strateški pravac Nove od osnivanja je vjerodostojnom i pravovremenom informacijom graditi povjerenje sa gledateljima te zabavom obogatiti život publike i svakodnevno im pružati razonodu i inspiraciju.

Od 09. oktobra 2018. godine, pa do danas, Nova je akvizicijom vrhunskih programskih naslova osigurala emitiranje ekskluzivnog programa publici u Bosni i Hercegovini. Razvijena je i cjelokupna tehnička, organizacijska i programska infrastruktura. Poseban fokus stavljen je na ulaganja i unapređenja u vlastitu produkciju.

Zahvaljujući bogatoj programskoj shemi te povjerenju gledatelja, danas je Nova sinonim za TV program vrhunske kvalitete u svim segmentima – od objektivnog i relevantnog Informativnog programa do vrhunskih i najgledanijih zabavnih formata.

+ Razvoj zabavnog programa

Nova BH želi biti prvi izbor gledatelja u Bosni i Hercegovini i kada je Zabavni program u pitanju te im priuštiti vrhunsku zabavu i razonodu.

Programski i produkcijski tim Nove u oktobru 2019. godine predstavio je novu lifestyle emisiju “Nova IN” koja gledateljima svakodnevno donosi razonodu, inspiraciju i trenutke opuštanja. Najnovije vijesti s domaće i strane showbizz scene, pregledi društvenih događanja, kao i aktuelni intervjui, samo su dio sadržaja ovog zabavnog formata.

Kada je riječ o zabavnom programu, na Novoj emitiraju se i najpopularniji naslovi iz Grandove radionice poput showa “Zvezde Granda” koji obara sve rekorde gledanosti, zatim “Zvezde Granda Specijal”, “Popodne s Leom Kiš”, kao i show “Nikad nije kasno” koji nastavlja potragu za najtalentiranijim veteranima.

Zabava je zagarantirana i uz već poznate naslove, kao što su ”Supertalent”, “Praktična žena”, “Ples sa zvijezdama”, “Survivor”, “MasterChef” i “Totalni obrt”.

+ Razvoj informativnog programa

Centralna infromativna emisija Dnevnik Nove emituje se od ponedjeljka do nedjelje, a svake večeri u 18.30 sati. Najaktuelnije informacije iz zemlje i svijeta, gledateljima prezentiraju poznata voditeljska imena: Armina Sadiković i Vlado Marić te Amina Hodžić i Aleksandar Hršum.

Dnevnik konceptualno i sadržajno primjenuje najviše profesionalne i etičke standarde u pripremi i produkciji vijesti, a svaka priča utemeljena je na nepristranim i vjerodostojnim činjenicama oslobođenim od bilo čijeg utjecaja.

Dnevnik Nove u domove gledatelja širom Bosne i Hercegovine donosi pregled najaktuelnijih događaja iz zemlje i svijeta, uz mnoštvo analiza, istraživanja, javljanja uživo i gostiju u studiju. Misao vodilja tima Newsmax Adria je poticati na pozitivne društvene promjene kontinuirano podižući kvalitetu prezentacije sadržaja te stavljajući u fokus život običnog čovjeka i teme koje su od suštinskog značaja za njegov kvalitetniji život.

Emisija se realizira iz tehnološki najsavremenijeg studija koji se prostire 250 kvadratnih metara, a u čijem središtu su dva video zida sa intergriranim grafičkim rješenjima posljednje generacije. TV studio čine i vrhunske HD kamere sa pratećom opremom, specijalno dizajnirana i namjenski napravljena rasvjeta.

Redakciju Informativnog programa na čelu s direktoricom Jasminom Demirović  čini dvadeset novinara uz dopisništva u Banjaluci i Mostaru. Novinarski tim čine poznata imena: Antonija Avram, Tomislav Đurić, Vildana Kurtić, Đurđijana Vujović, Željko Mandić, Tahir Žustra, Enisa Aletić, Jasminka Borovac, Melisa Hadžibegović, Mirjana Pavlović, Predrag Sredić, Ana Buntić, Filip Kostić, Mensud Zolak, Nadja Dorić.

Danas Nova stvara nova medijska lica, a vrijedni reporteri, urednici i novinari pomiču granice izvještavanja, a sve kroz emitiranje vjerodostojnog sadržaja o svim ključnim događajima iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

+ Društveno-odgovorno poslovanje

Nova BH  svoj uspjeh  želi graditi na vrijednostima koje se očituju prvenstveno u radu zaposlenika, a to su između ostalog povjerenje, kvalitet, upornost, vjerodostojnost u radu te briga o kvalitetnim međuljudskim odnosima. Cilj nam je graditi, osim odnosa sa zaposlenicima i klijentima, što kvalitetnije odnose sa zajednicom u kojoj djelujemo i prema kojoj osjećamo veliku odgovornost. Stoga konstantno učestvujemo u projektima društvene odgovornosti, a cilj je da svoju ulogu društveno odgovorne kompanije jednako kvalitetno širimo i dalje.